Over Ons

Op 8 februari 2018 is Insert als initiatief vanuit BOOT opgericht. Samen met 12 sloopbedrijven zijn we begonnen met de bouw van een website en marktplaats, met als doel inzicht te bieden in herbruikbare bouwmaterialen en grondstoffen.

De sloopbedrijven kwamen samen al snel tot de conclusie dat zij ook een oplossing willen bieden voor materiaalstromen die niet geschikt zijn voor 1-op-1-hergebruik maar een bewerkingsslag moesten ondergaan. Uit het initiatief Insert zijn 2 entiteiten voortgekomen:

  • Stichting Insert concentreert zich op de ideële doelstelling om circulariteit in Nederland te versnellen door een digitaal platform voor direct hergebruik beschikbaar te stellen en diverse adviesdiensten daaromtrent aan te bieden.
  • Coöperatie Insert zet circulaire materiaalstromen op waar sloopmaterialen na bewerking opnieuw ingezet worden in de bouwkolom.

Twee entiteiten met dezelfde naam en overkoepelende doelstelling om circulariteit in Nederland op hun eigen manier te versnellen.

Team Handen

Voor de gehele bouwkolom

  • Vastgoedeigenaren kunnen zien welke partijen bij coöperatie Insert zijn aangesloten en daarmee oplossingen hebben om hoogwaardige circulariteit te bewerkstelligen.
  • Opdrachtgevers en bouwers kunnen zien welke circulaire materiaalstromen wij ontwikkelen en deze aankopen voor hun nieuwe circulaire gebouwen.
  • Sloopbedrijven kunnen aanhaken als oogstlid. Informeer naar de mogelijkheden en voorwaarden en welke vergoedingen wij betalen voor het aanleveren van materiaalstromen.

Ook aansluiten?

Wil je samen met ons circulariteit in Nederland te versnellen? Wil je aansluiten bij Coöperatie Insert als kern- of oogstlid? Neem contact op met bestuurder Derk-Jan Hooijer.