Hardhout

Tropisch hardhout is een van de meest duurzame producten die gebruikt zijn in de Nederlandse bouw. Hoe zonde is het dan dat dit materiaal bij sloopprojecten uiteindelijk in de verbrandingsoven eindigt. Vaak is direct hergebruik niet mogelijk omdat de kozijnen niet voldoen aan de eisen van nu. Cooperatie Insert heeft een oplossing: we ontdoen het hout van alle vervuilingen zoals verf, kit, schroeven en spijkers en maken er nieuwe hardhouten balken van, die onder KOMO en FSC uitgeleverd worden. Op deze manier wordt hergebruikt hout weer ingezet volgens de normen van nu.

Het oogsten van de kozijnen gebeurt volgens de speciaal ontwikkelde Insert-oogstmethodiek die door onze oogst- en kernleden beheerst wordt. Door te kiezen voor een oogst- of kernlid van onze coöperatie verzekert u zich als gebouweigenaar van een duurzame afzet van uw hardhouten kozijnen.

Insert Hardhout voor kozijnen. Het hardhout wordt geoogst bij sloopprojecten klaar om vervoerd te worden. Bewerking sloophout in sociale werkplaats Insert Hardhout voor kozijnen. Schoongemaakt en spijkers verwijderd, in bruikbare lengtes gezaagd. Insert Hardhout voor kozijnen klaar om gevingerlast te worden. Gelamineerd Insert Hardhout geschikt voor kozijnen, gestapeld op een pallet.

Gebouwbouweigenaren

Heeft u een pand dat gesloopt moet worden waar hardhout in aanwezig is? Neem contact op met een van onze oogst- of kernpartners. Het hardhout in uw pand is geld waard en de onze partners zullen aangeven welke vergoeding daar tegenover staat.

Neem contact op

Sloopaannemers

Heeft u een pand dat gesloopt of gerenoveerd moet worden waar hardhout in aanwezig is? Wij betalen riante vergoedingen voor geschikt en goed aangeleverd hardhout.

Bekijk de proces- en oogsthandleiding

Bouwers en toekomstige gebouweigenaren

Heeft u interesse in ons circulair hardhout? Laat het ons weten. Doordat het bouwvolume in Nederland vele malen hoger is dan hetgeen gesloopt wordt is het circulaire hardhout niet onbeperkt voorradig. Wanneer u circulair hardhout wil toepassen adviseren wij u er vroeg bij te zijn.

Neem contact op