Plafondplaten

Systeemplafondplaten worden in de reguliere sloopproject vaak afgevoerd naar de verbrandingsoven. Zonde, want een systeemplafondplaat is een demontabel product dat uitstekend hergebruikt kan worden. Insert biedt hier een oplossing voor. Wij refurbishen de systeemplafondplaten met een minerale verf zodat deze weer geschikt is om her te gebruiken in een systeemplafond.

De plafondplaten worden geoogst volgens de Insert-oogstmethodiek door de kern- en oogstleden van de coöperatie. Deze professionals verpakken de plafondplaten in herbruikbare oogstdozen, zodat deze tijdens transport niet beschadigd worden.

Na sortering, selectie en schoonmaken worden de plafondplaten bewerkt met een minerale verf op basis van kalk en grafeen. De spuitwerkzaamheden worden uitgevoerd door een sociaal werkbedrijf waar mensen met een arbeidsbeperking werken of waar mensen werkervaring opdoen op weg naar een betaalde baan.

Met de refurbished plafondplaten van Insert kiest u voor een duurzaam circulair alternatief op de conventionele plafondplaat en bespaart u fors op de CO2-uitstoot.

Voordelen van Insert Plafondplaten

  • Per 500 m2 toepast systeemplafond bespaart u 915 kg CO2
  • Staan op de milieulijst 2022 waardoor er belastingvoordeel mogelijk is: 36% MIA- en 75% VAMIL-subsidie
  • Spuitwerk gebeurt met een natuurlijke verf op basis van kalk en grafeen welke geen CO2-uitstoot heeft
  • Geleverd in statiegelddozen gemaakt van biobased materialen
  • Verkrijgbaar in wit voor € 12,50 /m2 en in kleur voor € 19,25 /m2 excl. BTW en transport

Voor gebouweigenaren

Bent u voornemens uw pand op te knappen? Samen met onze oogstleden kunnen wij de plafondplaten demonteren, refurbishen en terug leveren. Stuur een email naar plafondplaten@cooperatieinsert.nl en wij helpen u verder!

Voor afbouwers

Heeft u interesse in onze circulaire plafondplaat? De plafondplaten zijn in elke gewenst kleur leverbaar. Stuur een email naar plafondplaten@cooperatieinsert.nl en wij helpen u verder!

Voor oogstleden

Wilt u systeemplafondplaten aanleveren aan de coöperatie Insert? Word oogstlid en vraag naar de mogelijkheden. Stuur een email naar plafondplaten@cooperatieinsert.nl en wij helpen u verder!

Wilt u plafondplaten aanschaffen?

De plafondplaten zijn verkrijgbaar in wit voor € 12,50 /m2 en in kleur voor € 19,25 /m2. Dit zijn prijzen exclusief BTW en transport. Daarnaast staan de Insert Plafondplaten op de milieulijst 2022 waardoor er belastingvoordeel mogelijk is: 36% MIA- en 75% VAMIL-subsidie.

Neem contact met ons op vraag naar de mogelijkheden